De VeiligPlus-aanpak is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde en in de praktijk getoetste methodiek van Stichting IZZ: InDialoog. Veel organisaties in de gehandicaptenzorg hebben via de VeiligPlus-aanpak met succes een dialoog over gevoelens van onveiligheid tot stand weten te brengen. Je kunt zelf met de aanpak aan de slag, maar je kunt via IZZ ook ondersteuning krijgen bij het opstarten en implementeren van de aanpak.
Voordelen van de begeleiding
Je kunt gebruikmaken van de ruime kennis, ervaring en tools van Stichting IZZ. Hun expertise helpt je om de aanpak op maat in te zetten, zodat die optimaal aansluit bij jouw organisatie. Bovendien kun je in een leernetwerk profiteren van de ervaringen en tips & tricks van andere organisaties die de aanpak al hebben doorlopen.
Vormen van begeleiding
- Zelfstandig: je gaat zelfstandig aan de slag met behulp van de verschillende materialen en downloads die op de website staan. Je voert de aanpak in via de stappen van de VeiligPlus-aanpak. Bij elke stap vind je materialen en downloads die je helpen bij het doorlopen van die stap.
- Leergang inclusief deelname aan leernetwerk: Stichting IZZ heeft speciale leergangen voor projectleiders en teamcoaches ontwikkeld waarin je leert hoe je de dialoog stapsgewijs op gang brengt, en hoe je jouw organisatie of team daarin kunt begeleiden. Er is een leergang voor projectleiders en een leergang voor teamcoaches.
- Extra coaching: soms hebben organisaties al voldoende ervaring met de VeiligPlus-aanpak om deze ook naar andere teams uit te rollen, maar is er nog wel behoefte aan extra training van teamcoachingsvaardigheden. Daarvoor kun je een externe coach inschakelen.
Meer informatie
Wil je meer informatie over de begeleidingsmogelijkheden van IZZ of deze direct aanvragen? Neem dan contact op met Martijn Venus, projectmanager van Stichting IZZ: martijn.venus@stichtingizz.nl of 06 57 57 44 86.
* Voor organisaties die deelnemen aan het traject ‘van werkdruk naar werkplezier’ – eveneens gebaseerd op de methodiek van IZZ – is er kosteloze begeleiding beschikbaar via StAG. Hiervoor kunt u contact opnemen met Susanne Bruijns: s.bruijns@caop.nl of 06 218 607 93